Laadpalen: opladen voor de toekomst

Met de opkomst van elektrische auto's groeit ook de vraag naar laadpalen. In Vlaanderen zijn er al meer dan 4.000 publieke laadstations beschikbaar, maar ook een privé-laadpaal is een optie. Hiermee kan je jouw elektrische auto gewoon thuis opladen, zodat je 's ochtends zonder zorgen de weg op kunt.

Bij Thermo-Tech kan je terecht voor de vakkundige installatie van privé-laadpalen. Ons team van ervaren installateurs zorgt voor een professionele installatie op maat van jouw behoeften en wensen.

De installatie van een privé-laadpaal bij jouw thuis

Een privé-laadpaal is een elektrische installatie en maakt gebruik van een relatief hoge spanning en stroom. Het laadpunt wordt rechtstreeks aangesloten op de meterkast. Voor het trekken en aansluiten van de nodige kabels, wordt er een muurdoorboring gemaakt en moeten er enkele aanpassingen gedaan worden in de meterkast. Dit zorgt ervoor dat jouw stroomnet beschermd is tegen overbelasting.

Om een veilige aansluiting van de laadpaal op jouw stroomnetwerk te garanderen, is het aangeraden de installatie door gecertificeerde vakmensen uit te laten voeren. Bij ons bedrijf hebben we de nodige certificeringen behaald om veilig en vlekkeloos privé-laadpalen te installeren.

Waarom een laadpaal laten installeren?

Gemak

Met een laadpaal thuis of op het werk hoef je niet meer op zoek te gaan naar openbare laadpunten. Je kunt gewoon in je eigen oprit of parkeerplaats je elektrische auto opladen wanneer het jou uitkomt.

Kostenbesparing

Het opladen van je elektrische auto bij een openbaar laadstation kan duur zijn. Met een laadpaal thuis kan je aanzienlijk besparen op je energierekening, vooral als je gebruik maakt van zonnepanelen om je auto op te laden.

Milieuvriendelijk

Met een laadpaal thuis of op het werk kan je de milieuvriendelijkheid nog verder vergroten, omdat je dan de mogelijkheid hebt om je auto op te laden met groene energiebronnen zoals zonnepanelen.

Onze merken

Veelgestelde vragen

Jij hebt vragen, wij hebben antwoorden. Is er toch nog iets niet duidelijk? Contacteer ons!

Heb ik een speciale aansluiting nodig om een laadpaal te installeren?

Ja, een laadpaal maakt gebruik van een relatief hoge spanning en stroom, en vereist daarom een speciale aansluiting op de meterkast. Om te bepalen of jouw elektrische installatie geschikt is voor een laadpaal, komen we graag even bij je langs.

Hoeveel kost de installatie van een laadpaal?

De kosten voor de installatie van een laadpaal kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type laadpaal, de locatie, de installatiemethode en de aanpassingen aan de meterkast. Bij Thermo-Tech bieden wij persoonlijk advies en een offerte op maat aan, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de kosten.

Kan ik een laadpaal ook laten installeren als ik geen eigen oprit heb?

Ja, het is mogelijk om een laadpaal te laten installeren als je geen eigen oprit hebt. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals de installatie van een laadpaal op de openbare weg of het delen van een laadpaal met buren of vrienden.

Hoe snel kan ik mijn elektrische auto opladen met een laadpaal?

De laadsnelheid van een laadpaal kan variëren, afhankelijk van het type laadpaal en de capaciteit van de elektrische auto. Over het algemeen bieden laadpalen echter een snellere laadsnelheid dan een gewoon stopcontact.

Kan ik mijn laadpaal ook bedienen via een app?

Ja, veel laadpalen bieden de mogelijkheid om via een app de laadsessies te starten, stoppen en monitoren. Op deze manier kan je altijd en overal de laadstatus van jouw auto bekijken. Bij Thermo-Tech bieden wij laadpalen aan met deze optie.

Klaar om je droomproject te realiseren?

Neem nu contact met ons op om een afspraak te maken. We komen graag bij je langs om te bespreken hoe we je kunnen helpen.